HomeButton
xIstanbulissa

Turkki

Kotimaisten esiintymislavojen lisäksi Serpentti on järjestänyt harjoitus- ja esiintymismatkoja myös ulkomaille. Ensimmäinen matka tehtiin Istanbuliin vuonna 1988 ja siellä pidettiin konsertti Teknisen korkeakoulun tiloissa. Serpentin ensimmäinen ulkomaanmatka suuntautui Turkkiin vuonna 1988. Pidimme konsertin Istanbulin Teknisen korkeakoulun auditoriossa ja kuulijoina oli salintäyteinen innokas kuulijakunta. Myös Suomen konsuli Olavi Tammivuori kunnioitti konserttia läsnäolollaan.Parhaat suosionosoitukset turkkilaiselta yleisöltä saimme soittaessamme turkkilaisen kansanlaulun Ûsküdara.Saimme myös tehdä tutustumismatkan Turkissa sijaitsevalle kaapelitehtaalle ja mattokutomoon konsulaatin ystävällisellä avustuksella.

Kypros

Serpentin seuraava ulkomaanmatka vuonna 1990 suuntautui Kyprokselle.Päivittäisen ahkeran harjoittelun jälkeen uskaltauduimme eräänä päivänä pitämään ulkoilmakonsertin tummuvassa illassa meren laineiden liplattaessa taustalla.Kyproksella sai ensiesityksensä Serpentin versio tangosta Yö saaristossa.

IMG0593

Portugal

Portugaliin Serpentti matkusti 1991. Matkan aikana harjoittelimme, kuten tavallista useita tunteja päivässä. Illalla otimme sitten vapaammin, käyden katselemassa paikallisia nähtävyyksiä ja nauttimassa meren rannan ihanuuksista. Muutamana iltana lyöttäydyimme tavallisten turistien seuraan kokemaan mm. portugalilaisen aterian pikkukylässä. Herkku-erikoisuutena oli paistettuja porsaan kylkiluita, ei siis varsinaisesti kyljyksiä.Toinen, musiikillisesti antoisa ilta, oli illallinen, jossa esiintyi paikallinen fado- yhtye. Saimme kuulla portugalilaista melankolisuutta ja kiihkeyttä.Mieleenpainuva tapahtuma oli eräänä harjoituspäivänä, harjoittelimme hotellin yökerhossa, kun sinne tuli paikallinen siivooja, tukevahko portugalilaisnainen. Kuullessaan soittoamme hän innoittui tanssimaan ja se oli kaunista ja niin luonnollista, liikkumisen taito, joka meiltä suomalaisilta puuttuu.

8

Tsekkoslovakia

Serpentti vieraili Prahassa 1992. Harjoitussalimme oli, niin kuin yleensäkin näillä matkoilla, hotellin tiloissa. Kaupungin keskusaukiolla kävimme ihailemassa suurta kirkkoa kuuluisaa soittokello esitystä. Rohkeimmat kiipesivät kirkon torniin ihailemaan maisemia.Serpentin varsinainen esiintyminen oli Kaarlen-sillan vieressä, jonne meillä oli lupa. Emme kuitenkaan malttaneet olla menemättä itse sillalle esiintymään, olihan se niin historiallinen paikka.

IMG0582

Irlanti

Irlannissa Serpentti tutustui vuonna 1995 paikalliseen ilmastoon, ja muihinkin nähtävyyksiin. Pienten kuljetus- ja hotellisekaannusten jälkeen, tai niistä huolimatta nautimme täysin rinnoin matkastamme. Esiintymisiä oli rankkojen harjoitusten lomassa mm. yliopiston kampuksella.

item5

Puola

Varsovassa vuonna 1998 asustimme suurkaupungin keskustassa, lähellä majapaikkaamme kohosi valtavan kokoinen, venäläisten rakentama hallintorakennus, joka dominoi koko aluetta. Mieleenjääneitä muistoja on konsertti torilla, sekä paikallinen oopperaesitys, jossa suurin osa Serpentin jäseniä puolisoineen sai täyttää taidemusiikin vajaustaan.Kertoopa tarina, että eräänä iltana paikallisessa jazz-klubissa nähtiin lavalla suomalainen rumpali

P1010027

Espanja/ Grand Canaria

Kanarian saarille Serpentti matkusti vuonna 1998 yhdessä Espoon Puhallinorkesterin kanssa. Olimme osana Espoon Puhallinorkesteria, mutta esiinnyimme myös Serpenttinä mm. suomalaisen kylän kirkossa, jossa soitimme mielestämme kauniimmin kuin koskaan aikaisemmin.

Toinen mieleenpainuva esiintyminen oli paikallisen rommitehtaan pihassa, jonne turisteja kuljetettiin tutustumiskäynnille, maistiaisiin ja tietenkin ostoksille.

Unkari

Serpentillä on mukavia muistoja vuodelta 1999 Esztergomista, Espoon kummikaupungista Unkarista, jossa olimme Espoon kaupungin edustusjoukkueessa. Alunperin Serpentin piti esiintyä vain Espoon kaupungin lahjoittaman patsaan luovutustilaisuudessa, mutta yllättäen huomasimmekin joutuneemme kaupunkifestivaaliin, jossa yhtye sai soittaa kolmena päivänä noin tunnin mittaisen ohjelman. Mielellämmehän me sen teimme: eipä tarvinnut etukäteen kotimaassa hermoilla, eikä sitä kyllä paljon hermoiltu paikanpäälläkään.Mieleenpainuvana muistona tältä matkalta jäi valtava ilotulitus, jota seurasimme kaupungin johdon kanssa aitiopaikalla, korkealla mäellä, museon tiloissa.

item8

Viro

Konsertit Viljandissa, Virossa, ovat jääneet unohtumattomasti Serpentin soittajien mieleen. Saimme kokea matkallamme todellista vieraanvaraisuutta ja ensimmäistä kertaa meidän konserttiamme mainostettiin suurella plakaatilla, joka oli ripustettu Viljandin pääkadun ylle

item7

Malta

Syyskuussa 2006 Serpentti teki matkan Maltalle, jossa esiinnyimme Sliema International Arts Festivaleilla sekä pidimme katukonsertin Gozon saarella.

IMG_2637

.Espanja

Kesäkuussa 2009 Serpentti kutsuttiin Spanish Brassin järjestämille festivaaleille Valencian lähelle Alziraan. Kuuden päivän matkan aikana soitimme yhdeksän kertaa kaupungin kaduilla ja toreilla mainostaen juhlia. Matkan aikana saimme kokea Espanjalaista vieraanvaraisuutta ja kuulla hyviä konsertteja. Päävieraana ja opettajana festivaaleilla oli amerikkalainen trumpettivirtuoosi Allen Vizzutti.

Vuonna 2017 Serpentti vieraili uudellen Alzirassa SBALZ2017- festivaalilla.

[ etusivu | ajankohtaista | matkat | historia | photo | in english]

Puhallinyhtye
SERPENTTI
IMG0617
ContactButton1a ContactButton1 ContactButton AboutButton GalleryButton HomeButton